Sep 26, 2011

Yahoo!! ~ Tree Climbing Goats

"In Morocco, the native Tamri are so enticed by the berries of Argan trees that they have become adept at climbing the branches to reach the berries. Even stranger still, the goats' droppings contain seed kernels which local farmers then grind into an oil that is used in cooking and cosmetics."








P/s: Klu kamu google search image kan.. Banyak lagi tu gambar-gambar kambing gembira yang panjat pokok ni. Terror betul ni kambing-kambing tau. Pandai lagi dorang dari saya. Hehehe.. :p


9 comments:

Deanona said...

ai tekajut sa nampak tu kambing d atas pokok pandai memanjat! hahaha XD

nc said...

kambing? bulih tahan juga dorang naik pokok kn...hehe

♡ a-Me ♡ said...

Hihihi.. mula2 sa nampak pun sa tekajut jga ni.. Heran sa pa mcam tu kambing buli memanjat.. smpai sa balik2 bah tgok tu gambar.. hahaha..

beaty said...

he he wah cute juga ni bebek ni panjat pokok..he he he

♡ a-Me ♡ said...

ya bah beaty.. cumil kan dorng panjat pokok.. mcm steady sja dorng ni ats sna.. hahaha

Armstrong said...

You should be searching mountain goats instead ;D Baru la power hahaa.

Aki said...

hm,sedap ni kambing ni.. abis pandai panjat pokok.. btw amy,si Aki sudah tukar URL tu ah.. :-)

Gunaqz said...

Aduh, sungguh malu saya terhadap kambing-kambing ini. Pokok langsat yang rendah pun saya jolok buah pakai galah. Kalau panjat, macam ada rasa 'krem-krem' di tapak kaki bah.

Mau upah ini kambing panjat langsat masa musim buah lah nanti. nda lama lagi musim buah kan. apa nombor telefon durang nih?

♡ a-Me ♡ said...

Arm: Klu mountain goats tu kan.. dorng mmg sudah d khaskan pi mendaki tu mountain tu lah pasal nma dorng mountai goats.. :p Lebih kurang gitulah.. ini bebek biasa ja ni..

Aki: Huh?? Pa kaitan sadap sma panjat pokok tu AKI? Ok. sudah sa ksi link2 baru ko pny URL.

Gunaqz: ala.. sa tkut kan blm smpat tu buah langsat smp tmpat ko sdah dorng mamam tu langsat. T'paksa jga ko jolok/panjat sndri.. Ko buli suruh Mr Monyet tulung bah tu.. Hehehe.. :p

Our Anniversary

Angel First Birthday