Aug 8, 2011

My "Semangat" Black Pen



Yes.. that's my "Semangat" black pen. Why I call it "Semangat" black pen?

Last Thursday, I received an envelop sent from Philippine. It's actually regarding my work things.
Inside the envelop was 4 book which is ledger, journal & 2 columnar book (I'm not sure what is the purpose of columnar book). {sigh}

So for the 1st time, I need to fill in the book full with my hand writting (officially) sbab selama ni buat kerja all using Words/Excel and One more thing, I need to prepare last 6 month + another 6 month (complete 1 year) pny "T" account & journal which selama ni tidak pernah di buat oleh my superior. {sigh again}

I hate to delay my work, but i need to do it ASAP. But due to it's 6 month past journal & "T" account. Semangat saya trus hilang. Jadi today I went to Utama Jaya, bought some stationery untuk kasi "semangat" konon. So thats why I call that black pen in the picture my "semangat" pen. :p

So at last I'm done with only 1 month account. Another 5 month past + July lagi. Deiii, tidak habis keraja saya begini ni.

So here it is, my "cute" handwriting.

P/s: Terasa balik pigi belajar di skulah2 oh bila menulis banyak2 ni.. Harap-harap tu orang yang bakal melihat my hand writing boleh membaca+melihat dengan baik. Mungkin terpaksa pakai kanta pembesar kali... :p

"All things are difficult before they are easy ~ Thomas Fuller"

11 comments:

Armstrong said...

Ooo 2 semangat black pen ka?

Adui, so many stuff you have to do! :P Back to basics ka a-Me hehee. All the best!

a-Me said...

Erm... Kira2 mcm tu la tu Arms, ksi semangat diri pi la bli pen yg buli ksi semangat ;P

Ya.. Back to basics la ni.. Hrap2 dpt siap capat.. X pyah sa sakit kpala pkir.. Thanks. :)

Aki said...

Syok ba tu.. ^_^.v.. Sama ja tulisan kita.. kiut.. Hahaha.. peduli orang yang membaca.. yang penting kita paham.. :-p

Kay Masingan said...

wah i love accounting too and used to work in that field before became a teacher..:)
saya buat lesson plan pun guna hand writing ja walau boleh guna taip..

a-Me said...

Aki: Sbenarnya mmg siok bah.. tapi sbb kna buat dr awal tahun pnya kerja kan.. tu yg jd xda siok tu.. Itu lah, nsib juga tu tulisan mcam bdak2 pny style sebiji2 bkn smbg2.. :P

Kay: Oh.. really kay.. Nah ptutlah.. actually lama sudah bah tidak menulis banyak2 begini.. Hahaha.. Itu la pasal tu.. As a teacher memang banyak menulis la tu.. smua pun memang pakai handwriting.

beaty said...

ni ka semamgat balck pen..bh gud luck sama tu ledger ah n the T acc..heheh

P/s : sa inda suka account..

a-Me said...

Beaty: Ya.. Ball Pen biasa2 ja bah tu.. Tapi sebab baru kan, kasi semangat lah.. kiki..

Aemy Shamy said...

ada jg semangat pen aa..haha..cool! sy pun lama sudah x menulis ni since semester break..3 months sudah x buat assignment :p hehe...
after this when i start to write, mesti tulisan sy mcm cakar ayam :p

a-Me said...

Aemy biasa lah tu kan.. Klu ada barang yg baru msti kasi semangat, sma macam skolah2 dlu.. Smua baru kan, trus semangat ja pi school ni.. Hihihi.. :P

~KLaRaPaRiS~ said...

hI a-Me! How was your was a-mE? ^.^ cute bah tulisan ko.. saya punya huduh oo.. haha..malu sy klu ada org mau copy nota sy :p

a-Me said...

hi Klara.. Hihi.. Tq.. Tapi kcil2 bah tulisan sa.. terpaksa dorng guna kanta ni mo baca tulisan sa..

Our Anniversary

Angel First Birthday