Dec 5, 2011

Saturday Mood


Good Morning bloggers...

How was your weekend? Since last weekend was the 1st week of December, my weekend was a bit fun and not bored. (kunun lah). 

Saya tiba-tiba "TER"rajin untuk baking Egg Tart, actually already planning it on Friday. Terfikir what should I do on Saturday. Tiba-tiba terlintas di kepala, so find the recipe buy all the things untuk baking those Egg Tart.

Actually, I'm not really good in baking cookies especially making Doh. At last my Egg Tart goes like the picture below. (Belum past lagi ni, ada hangus2 lah.. shape xda cantik la.. but the taste was good, tu saya confirm...) 

Egg Tart

Then after baked it, tu filling finish pula and Doh masih ada lagi. So, saya buat biscuit dengan tu lebihan Doh. Sendiri-sendiri kasi buat design, ambil ja pa barang yang da di rumah kasi jadi biscuit... Hahaha, nasib ada juga yang makan bah...

Biscuit

So, thats what happened on my Saturday. Hampir setengah hari bah kasi siap ni saja. Padahal tidak berapa jadi. Huhuhu.. Kasian..

Anyway, today Monday sudah kan.. Happy Monday.. Kerja...Kerja... :p

12 comments:

Daniel Chiam said...

wow hebat! I'm hungry xD

a-Me said...

DC, hahaha.. bgini pun hebat jga ka tu.. Klu jadi adik2 sa, dorng tpksa makan jga pa yg sdah t'hidang tu wlupun hangus+xda sedap.. hahaha.. :)

Daniel Chiam said...

Wakakaka I bet they are well fed and well trained... so bila they go into the real world... they wont be cerewet about foods anymore xD

a-Me said...

DC... so pity oh them kan... Hahhaah.... Tapi bgus untuk masa depan.. :)

Gunaqz said...

Huyooo.. xmas mode sudah ko kan a-Me. Jadi juga pun ko punya tart tu? Biskut pun nampak menyelerakan :-)

a-Me said...

Iya bah baru jga sa ada krismas mood ni.. Hehehe... Gunaqz nmpak seja menyelerakan tu, tapi bikin kasian sama orang yang pi makan especially tu biscuit... Hahaha.. Tu egg tart blm perfect bah, xda pandai buat dia pnya Pastry.. Mo blajar2 lagi tu... :)

beaty said...

wah sedap ni me..sa mau sa mau

a-Me said...

hahaha... (blush) tggu la sa pndai sikit baru sa bagi sma ko ah beaty.. yg ni xda sedap biar sa bagi adik2 sa ja makan.. hahaha.. :) Malu sa kasi hidang...

Angel said...

Yummy!! *drooling*

azeanthy paiman said...

auww,i love tart so much i can't sustain mylife without it!give me tips how to make it dear..plsss...hehe...

a-Me said...

Yan.. Later will make one post for the recipe for you k..:)

a-Me said...

Bnyak hancur + ada hangus2 lagi ni angel.. :)

Our Anniversary

Angel First Birthday